Teknisk vurdering af rørledninger – tv-inspektion

I forbindelse med renovering af stigstrenge (koldt og varmt brugsvand) og faldstammer (i køkken og badeværelse) overser nogle byggerådgivere og ejerforeningsbestyrelser foreningens kloakker. For at undgå ubehagelige tekniske og økonomiske overraskelser bør man, når man alligevel får foretaget en tv-inspektion af stigstrengene og faldstammerne, også få foretaget tv-inspektion af kloakkerne.

Hvis bestyrelsen får foretaget en vurdering af kloakkerne i tide, kan foreningen spare rigtig mange penge, idet det da vil være muligt at foretage en relining eller strømpeforing af kloakkerne, men det forudsætter, at kloakkernes tilstand er i en rimelig stand for ellers er relining ikke muligt og så skal kloakledningerne udskiftes og det er en bekostelig affære.

I forbindelse med udarbejdelsen/opdateringen af ejendommens vedligeholdelsesplan, er det vigtigt, at få foretaget en vurdering af stigstrengenes (kold og varmt vand), varmerør (ledninger mellem varmecentral og radiator), faldstammer (køkken og toilet) samt kloakkerne.

Der findes forskellige metoder til tv-inspektion af alle disse rør og spørgsmålet er blot, at vælge den rigtige og billigste. Der er bl.a. to kvalitetsordninger til kloakker og faldstammer:

Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning

Kloakmestrenes TV Inspektion

I ejerforeninger vil Kloakmestrenes TV Inspektion i langt de fleste tilfælde være tilstrækkelig og samtidig den billigste.

AVVS

Foto: Koldtvandsrør med tværsnitsreduktion på ca. 90 %.