Dagens program

Dagens program er primært til ejendomsinspektører m.fl., men bestyrelsesmedlemmer kan også med fordel deltage.

Dagens program onsdag den 24. april 2024 kl. 07:30-14:00:

Tilmeld dig dagens program her.

Kl. 7.30-8.00: Registrering og besøg i udstillerhallen, der holder åbent hele dagen frem til kl. 13:00.

Kl. 8.00-8.30: Morgenmad og netværk
Netværksdagen skydes i gang med et fælles netværksmøde med hjemmebagte boller med ost, smør og marmelade samt kaffe og te og en god snak ved bordene med andre fra boligforeningerne og udstillerne.

Kl. 8.30-9.15: Den optimale varmecentral
Optimal drift og renovering af varmecentraler med fokus på, hvordan boligforeningerne kan opnå store besparelser. Forbedringer ved direkte anlæg med blandesløjfe/indirekte anlæg med varmeveksler, afkøling af fjernvarme, varmtvandsbeholder, fordeling af brugsvand, fordeling af varme, radiatorer, termostater mv. Fokus på anlægs- og driftsomkostninger.

Indlæg af salgschef Lars Jakobsen, Grundfos, direktør Gert Halldén, GH Energi og direktør Pauli Andersen, E/F Rådgivning

Kl. 9.20-9.40: Nyt om adgangskontrol
Hvad skal boligforeningen være opmærksom på, når den vælger dørtelefoni og adgangskontrol? Hvordan skelner man mellem ”need to have” og ”nice to have”? Hvordan sikrer du, at du får dækket dine nuværende og fremtidige krav og behov? Kan varer og pakker komme helt ind til beboernes dør? Og hvordan vælger man den rigtige installatør?

Indlæg af:senior Account Manager Bo Laugesen, Scantron

Kl. 9.45-10.05: Hurtigt stop af vandskader
Stop vandskader og forbedre status hos forsikringsselskabet. Nye systemer sikrer, at skader efter rørbrud begrænses og der kan samtidig spares på vandforbruget med en effektiv overvågning for sivninger.
Systemet er godkendt af de fleste danske forsikringsselskaber.
Du vil også høre om en nyudviklet røgalarm til boliger, som også har indbygget temperatur og luftfugtighedssensor til overvågning af indeklimaet. Alarmer og data fra enheden overvåges via trådløs forbindelse.

Indlæg af teknisk chef Jesper Wentzlau, Dantaet A/S

Kl. 10.05-10.35: Besøg og kaffe i udstillerhallen, der holder åbent hele dagen frem til kl. 13.00.

Kl. 10.35-11.20: Spar penge på brugsvand og undgå legionella

Hvordan kan boligforeningerne optimere varme- og vandforbruget og samtidigt spare ca. 25 % uden at risikere legionella? Med stigende opmærksomhed på energibesparelser er der en naturlig bevægelse mod at reducere vandforbruget i brugsvandsystemer. Mens lavt vandforbrug og lave temperaturer i det varme vand hjælper med at skåne miljøet og spare penge på vand- og energiregningen, er det vigtigt at være opmærksom på de sundhedsmæssige risici, der kan opstå især i form af bakterievækst som Legionella, der er en alvorlig lungebetændelse, der især rammer ældre og svækkede personer. Hvert år er legionella skyld i mere end 50 dødsfald – også i boligforeninger. Hvordan tester boligforeninger for legionella?

Indlæg af ejendomsinspektør Jan Breaum, E/F Vejlesøparken, salgschef Lennart Mårtensson, +GF+ Georg Fischer, salgsingeniør Diana Torkelund, Guldager og projektchef Kim Jessen, Aquatex Water Management

Kl. 11.25-11.50: Nyt om altanrenoveringer
Altaners kollaps kan medføre dødsfald – hvordan sikrer boligforeninger sig ved betonrenoveringer? Ny landsretsdom fastslår ansvar for altan kollaps. Hvordan sikrer foreningerne sig bedst muligt ved betonrenovering. Hvordan foretages en altanrenovering og hvilke problemstillinger kan man støde ind i.

Indlæg af byggelederassistent Jimmi Møller, Christiansen & Essenbæk A/S

Kl. 13:00-13:30: Bæredygtige vaskerier
Rigtig mange boligforeninger drømmer om at kunne bidrage til den grønne omstilling. Derfor sætter vi fokus på, de overvejelser, du bør have som boligforening i forhold til at sikre, at omdrejningspunktet i alle renoveringer og driftsomlægninger både er miljømæssigt, socialt og økonomisk. Det handler bl.a. om hvordan et vaskeri kan invitere til socialt samvær, hvordan det kan drives ud fra en bæredygtig målsætning om lavere energi, vand og sæbeforbrug samt, hvad det betyder, at have en vaskeripartner, der kan tilpasses sin 360 graders løsning specifikt til den enkelte boligforenings behov og ønsker. Få gode råd og se en række cases med bæredygtige boligvaskerier.

Indlæg af salgschef Jørgen Andersen, Miele Professionel og salgschef Jan Smedegaard, Electrolux Professional

Kl. 13:30-14:00: Nyt om solceller og lagring af energi
Hør om muligheder og begrænsninger for boligforeninger.
Mange ejendomme skal i de kommende år energirenoveres, og her kan solceller med eller uden batteri være en af mulighederne for at komme i mål. Mange firmaer byder sig til med mere eller mindre smarte koncepter som bl.a. kan omfatte tidsstyring af elforbrug ud fra prisprognoser. Men hvor stor en besparelse er realistisk, og hvilke faldgruber kan der være undervejs?

Indlæg af seniorspecialist Ivan Katic, Teknologisk Institut